TIDIGARE STIPENDIATER

ÅRETS PUNKSTIPENDIATER 2023 

LASTKAJ 14S SKIVSTIPENDIUM 

I SAMARBETE MED SECOND CLASS KIDS RECORDS TILLDELAS: 


BROR DUKTIG (LUND) 

Bror Duktig från Lund är 24-26 år gamla och ett relativt nystartat band. Trots det spelar de trallpunk som om de var med på 90-talet. Det är snabba trummor, politiska texter, både bas och gitarrslingor och grymma melodier rakt igenom. Bror Duktig låter inte som något annat ungt band vi har hört och om några kan bära trallpunkens fana in i framtiden och göra den relevant för en ny generation är vi säkra på att det är Bror Duktig.

https://www.instagram.com/bror.duktig/

https://open.spotify.com/artist/1otDCJ9pM0eKTPH16vEidH?si=aCTNDrvFQyKgc1e6huLC6wÄRKEPUCKO (FALUN)

Ärkepucko från Falun är 28-29 år gamla och har funnits i åtta år. De har en egen stil och spelar politisk punkrock på svenska med mycket hjärta och driv. Det finns trallpunksinfuenser men det låter inte som att de följer något annat punkregelverk än sitt eget i sina låtar. Johannas sång pendlar mellan rock, känslosam postpunk och rå aggression och musiken tillåts också spänna över ett brett register av känslor som ändå alltid låter Ärkepucko.

https://www.instagram.com/arkepucko/

https://open.spotify.com/artist/6LkA0guHyb6HPuYilkOYdX?si=8WAm46l-S6qPDGnwKcXEGgLASTKAJ 14S STORA STIPENDIUM TILLDELAS:

UNG & PUNK (ÖREBRO)

Ung & Punk startades 2022 av ungdomar för ungdomar som ett svar på den populära tillställningen Örebro Punkfest som arrangeras årligen men med 18-årsgräns. Den första Ung & Punk-spelningen var succé, stället var fullt med främst ungdomar, både på scenen och i publiken. De skriver i sin ansökan att den här kvällen har lett till att det har startat nya unga punkband i Örebro och att det har arrangerats fler punkspelningar under året. Ung & Punk vill göra sin egna punkfest även i år och förhoppningsvis alla andra år framöver också om vi får önska. Det ska vara gratis så att alla kan komma och vi hoppas att vårat stipendium kan hjälpa dom att styra upp en magisk punkfest för unga igen.

https://www.instagram.com/ungopunk/

https://www.facebook.com/ungopunk